in

Mercedes-AMG A45 vs CLA 45

We hebben al redelijk wat video’s geplaatst van de A45 AMG en de CLA 45 AMG, maar dit is de eerste video waarin beide auto’s direct met elkaar vergelijken worden.

Niemand creëert niches zoals Mercedes dat doet, en dit keer is het nieuwste lid van de AMG familie beschikbaar in twee varianten: de Mercedes-AMG A45 hatchback en de Mercedes-AMG CLA45 vierdeurs coupe. Beide auto’s zijn mechanisch identiek en hebben een brandstofverbruik van 5.8 liter op 100 kilometer. De motor is een 2,0-liter viercilinder turbo met 355 pk, dat is de krachtigste motor per liter ter wereld! Wanneer nodig beschikken beide auto’s over vierwielaandrijving, maar bij rustige ritjes worden alleen de voorwielen aangedreven.

Uiteindelijk is de CLA iets praktischer terwijl de A-klasse iets lichter op zijn voeten is. Wat is volgens jullie de beste keuze?

Video: Mercedes-AMG A45 vs CLA 45

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Pitstop van 2.05 sec in Slow Motion

Pitstop van 2.05 sec in Slow Motion

Rus trekt pistool om verkeersruzie te beëindigen

Rus trekt pistool om verkeersruzie te beëindigen