in

Deze Mercedes-Benz E55 AMG is omgebouwd tot driftauto

Denis, aka Dapper Drift, is alle opzichten een uniek persoon. Zijn uiterlijk, zijn driftauto, het is allemaal anders dan wat je normaal gesproken ziet. De inwoner van Oakland heeft namelijk een Mercedes-Benz E55 AMG omgebouwd tot driftauto.

Omdat er niet echt een markt is voor E-Klasse, of Mercedes driftauto’s in het algemeen, moest Denis veel improviseren en onderdelen zelf fabriceren. Zijn 2003 Mercedes-Benz is uitgerust met een hydraulische handrem, KW-ophanging, een aangepast limited-slip differentieel en een MOMO-stuurwiel met daarop twee knoppen om de omgebouwde vijftraps transmissie te bedienen. Daarnaast is er met de elektronica geknoeid zodat de traction control, ABS en andere elektronische hulpmiddelen met een schakelaar aan- en uitgezet kan worden.

Het interieur heeft Denis gelaten voor wat het is, dat wil zeggen dat hij zit op een luxe leren stoel met stoelverwarming en airconditioning in plaats van een harde kuipstoel in een bloedhete gestripte cabine. Het is niet de meest competitieve driftauto op het circuit, maar dat was ook niet de intentie van deze build. Het is een volledig legale en comfortable straatauto, waar je in het weekend enorme rookgordijnen mee kan produceren.

Foto credit: Dapper Drift facebook

Video: Mercedes-Benz E55 AMG driftauto

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Man baalt heel erg van kleine crash

Man baalt ontzettend van kleine touche met z’n Subaru WRX

Chris Harris bezoekt een garage vol met geweldige klassiekers

Chris Harris bezoekt een garage vol met geweldige klassiekers