in

Deze Mini Cooper S heeft 690 pk en AWD

Wat ooit een 168 pk sterke Mini Cooper S was, is nu een 690 pk sterk monster met vierwielaandrijving en brede Hoosier-slicks!

De standaardmotor en aandrijflijn is verwisseld voor een Honda K-serie motor en het AWD-systeem en differentieel van een Honda CR-V. De populaire 2.4-liter viercilindermotor is tevens uitgerust met een 64-millimeter turbocharger waardoor het vermogen geboost is naar 690 pk aan de wielen.

Dat een Honda CR-V aandrijflijn niet gemaakt is voor 690 pk, wist eigenaar Ricky al lang. Dus toen de versnellingsbak tijdens deze video aan gort ging, antwoorde Ricky kalm: “It’s ok I have a dog box at home”. De rest van de rijtest werd gedaan zonder de derde versnelling en differentieel, wat de video iets minder spectaculair maakt maar niet minder interessant.

Versie 2.0, met dogbox en nog meer vermogen, is onderweg en hopelijk komt er nog een nieuwe video waarin deze monsterlijk Mini echt tot het uiterste gepusht wordt.

Via: Motor1

Video: Deze Mini Cooper S heeft 690 pk en AWD

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Hamer raakt vooruit van auto

Hamer raakt voorruit van dashcammer

IndyCar 2021 - Detroit Duel Highlights

IndyCar 2021 – Detroit Duel Highlights