in

Deze MiniBusa heeft 200 pk op 600 kg

Dit is de Austin Mini van Steve Midgley, aangedreven door een Suzuki GSX-R 1300 Hayabusa-motor, vandaar de bijnaam ‘MiniBusa’. Het 200 pk sterke motorfietsblok is gemonteerd in het midden van de Mini en drijft de achterwielen aan middels een ketting. Met een gewicht van slechts 600 kg is de ‘MiniBusa’ een zeer geschikt wapen voor hillclimbs en korte, technische circuits.

Steve won met deze kleine machine twee keer de Nieuw-Zeelandse Super Mini Challenge. Daarnaast neemt hij deel aan diverse hillclimbs en begin dit jaar was hij te gast op Rod Millen’s Leadfoot Festival. De Mini was niet in staat om de krachtigere Hillclimb Monsters te verslaan, maar reed een paar goede runs met een beste tijd van 55.66 seconden.

Het is niet de eerste keer dat we een hillclimb-machine zien met een motorfietsblok. Eerder zagen we al een Toyota Starlet, VW Golf Mk2, Lotus Elise en zelfs een badkuip met een motorfietsblok.

Video: MiniBusa op Leadfoot Festival

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

2020 Audi RS5 Sportback schittert in de Alpen

2020 Audi RS5 Sportback schittert in de Alpen

NASCAR 2020 - Texas 500 Highlights

NASCAR 2020 – Texas 500 Highlights