in

Lotus Elise met V8 gebouwd van twee Hayabusa-motoren

Hillclimb-raceauto’s zijn er in veel verschillende vormen en maten, van kleine hatchbacks tot aan full blown Formule-auto’s en alles wat daartussenin zit. Veelal zijn de raceauto’s sterk gemodificeerd en daar is deze Lotus Elise V8 geen uitzondering op.

Dan Michl van Michl Motorsport is de bestuurder van deze bijzondere creatie. Het chassis is afkomstig van een Lotus Elise en achterin ligt een V8-motor, maar niet zomaar een achtcilinder. Dit monster maakt gebruik van een 2.8-liter V8 die wordt gevormd door het samenvoegen van 2 Suzuki Hayabusa motoren (Hartley V8 genoemd) die in dit geval ongeveer 450 pk produceert en 10.000 tpm draait.

Koppel dit vermogen aan een drooggewicht van slechts 750 kg en je krijgt een hele snelle hillclimber die een van de dominerende auto’s is in de Europese E2-SH klasse. Zo won Dan Michl afgelopen seizoen de FIA Hillclimb Masters.

Scroll naar beneden om de Lotus in actie te zien en het volume mag best wat harder van de baas.

Video: Lotus Elise V8

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Le Mans Lap Record

Le Mans Lap Record Kamui Kobayashi

Fast Driver, Slow Car vs Slow Driver, Fast Car

Fast Driver in Slow Car vs Slow Driver in Fast Car