in

Deze Nissan 350Z heeft twee turbo’s onder de bips hangen

Rear mounted turbo’s zien we vrijwel alleen bij auto’s met een achterin geplaatste motor, zoals de Audi R8, Lamborghini Huracan of een Porsche. Maar Colt heeft zijn Nissan 350Z voorzien van eenzelfde setup, met twee turbo’s onder de bips. Daardoor produceert de V6-motor nu 560 pk aan de wielen.

Het mooie aan deze project car is dat Colt alles zelf heeft gemaakt en ontwikkeld in zijn schuur. Van het inlaatspruitstuk en de NACA duct, tot aan de ingenieuze ophanging en de turbosetup. Ook de bodykit heeft Colt zelf ontworpen en is geïnspireerd op de Japanse GT500-raceauto’s.

Na drieënhalf jaar is de Nissan 350Z van Colt bijna klaar, afgezien van wat kleine details en een paint job. Het vakmanschap is met geen pen te beschrijven, dus kijk vooral onderstaande video waarin alle details van deze build aan bod komen.

Video: Nissan 350Z met twee turbo’s onder de bips

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Audi RS3

Nieuwe Audi RS3 Sportback in Amsterdam

Aston Martin DBX 707 vs Lamborghini Urus

Aston Martin DBX 707 vs Lamborghini Urus