in

Deze Opel Kadett City draait 12.000 tpm

Jonathan Portas heeft de laatste paar jaar deze Opel Kadett City gebouwd en ontwikkeld om deel te namen aan hillclimb racing. Het is de zoveelste Kadett die is omgebouwd tot een unieke raceauto, andere voorbeelden zijn de Kadett C Coupé V8 GT/R, een Kadett C 2.5 16V en deze Kadett Silhouette.

De Opel wordt aangedreven door een GSX-R1000 motorblok, de Suzuki-krachtbron levert naar verluidt 180 pk bij 12.000 tpm. De carrosserie is vrijwel geheel origineel, met als grootste veranderingen de opgeklopte wielkasten om een bredere spoorbreedte mogelijk te maken. Onderhuids bestaat deze Kadett City uit een buizenframe met gelaste rolkooi en totaalgewicht bedraagt niet meer dan 650 kg!

Met een pk-gewichtsverhouding van 1 pk per 3,6 kg heeft de Opel Kadett City van Jonathan Portas genoeg potentie in huis om een hele rappe hillclimb-racer te worden.

Video: Opel Kadett City

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Trans Am met 700 pk

Deze Trans Am is 2.13 meter breed en heeft 700 pk

Dronken Audi-bestuurder in Roeselare

Dronken Audi-bestuurder denkt paal omver te kunnen rijden