in

Deze Porsche 993 Turbo is gloedjenieuw

Porsche Classic heeft op basis van een originele carrosserie en originele reserveonderdelen, een gloednieuwe 993 Turbo gebouwd met een luchtgekoelde motor – 20 jaar na het einde van de productie van type 993.

Deze 993 Turbo is geïnspireerd op het ontwerp van de 991 Turbo S Exclusive series en is gespoten in dezelfde gouden metallic kleur. De luchtgekoelde zescilinder boxermotor heeft een inhoud van 3.6-liter en levert dankzij twee turbo’s een vermogen van 450 pk. Natuurlijk zit er een handgeschakelde versnellingsbak in deze 993 Turbo en beschikt de Porsche over vierwielaandrijving.

Uiteraard is het dit one-off exemplaar maar wel een met een periodiek correct chassisnummer, oftewel een getal verder dan het chassis van de laatste 993 Turbo die in 1998 geproduceerd werd. De ‘Project Gold’ Porsche 993 Turbo wordt voor het eerst aan het publiek getoond op de Rennsport Reunion en daarna geveild in het Porsche Experience Center van Atlanta op 27 oktober 2018.

Video: Project Gold Porsche 993 Turbo

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Audi R8 Dialynx Performance

Audi R8 Hillclimb Special heeft een viercilinder en RWD

Spa-Francorchamps-1998

In 1998 vond de meeste krankzinnige Belgian Grand Prix plaats