in

Porsche 993 GT2 Review

Xcar heet tegenwoordig Carfection en die naamswijziging brengt ook een nieuwe show met zich mee; Charles Morgan’s Classics. In deze show test de voormalig Managing Director van Morgan Motor Company bijzondere klassieke auto’s en hij trapt af met een Porsche 993 GT2.

De Porsche 993 GT2 werd midden jaren ’90 ontwikkeld als homologatiemodel voor de 993 GT2 raceauto. De auto maakte gebruik van dezelfde 3.6-liter biturbomotor die in de 993 Turbo lag, maar dan opgevoerd tot 430 pk. Het vermogen werd naar de achterwielen gestuurd en schakelen ging gewoon met een ouderwetse handbak. Overigens zijn er ook tuners die de 993 GT2 opvoeren naar 600 pk!

De opgeklopte wielkasten, grote achtervleugel en het dikke bumperpakket verraden dat het hier niet om zomaar een 911 gaat. Dat resulteert bij Porsche al snel in een schandalige hoge verkoopprijs, want de 57 gemaakte 993 GT2’s wisselen tegenwoordig pas van eigenaar als er bijna één miljoen euro op tafel ligt. Geniet dus maar van dit soort video’s, want de kans dat je er een in het echt ziet wordt steeds kleiner.

Video: Porsche 993 GT2 Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ring Battle Fiesta Cup

Ring Battle: Geweldig spannende laatste ronde Fiesta Cup

Chauffeur laat berg sneeuw op trailer liggen

Chauffeur laat berg sneeuw op trailer liggen, komt brug tegen