in

Deze PriuSRT8 heeft 800 pk en doet de 1/4 mijl in 9 sec

Nick Filippides is mede-eigenaar van American Racing Headers en hij kwam op het wilde idee om een Toyota Prius te voorzien van een 6,2-liter V8-motor uit de Dodge Challenger Hellcat.

Van de originele Prius is alleen de carrosserie nog over, het chassis werd op maat gemaakt om voorin de 707 pk sterke motor te monteren. Omdat dit niet genoeg vermogen was zit er een Whipple 4,5-liter supercharger op waardoor de bestuurder nu 800 pk op de achterwielen heeft. Wij hadden verwacht dat er een viertraps transmissie in zou zitten, gebruikelijk bij dragsters, maar het is een handgeschakelde Tremec zesbak.

De PriuSRT8 is straatlegaal, heeft airconditioning, elektrisch bedienbare ramen en een nieuw interieur bestaande uit een Mustang-dashboard stoelen uit een Trans Am. Zijn beste tijd op de dragstrip is 9,36 seconden op de 1/4 mijl, Nick Filippides verwacht dat hij binnenkort in de 8 seconden duikt.

Video: PriuSRT8 heeft 800 pk

Bij Jay Leno’s Garage

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Kris Meeke Crashes

De crashes waardoor Kris Meeke ontslagen werd

Ducati Panigale V4 vs Audi R8 V10

Ducati Panigale V4 veegt de vloer aan met een Audi R8 V10