in

Deze Pro Mod Dragster heeft een E34 M5 zes-in-lijn

Deze Pro Mod Dragster kwam helemaal vanuit Zuid-Afrika naar Amerika om deel te nemen aan de Import vs Domestic World Cup Finals. In verreweg de meeste Pro Mod Dragster ligt een Amerikaanse V8-motor, heel soms zien we een 2JZ-motor, maar we hebben nog nooit een BMW zes-in-lijn in een Pro Mod gezien.

Met als basis een S38 zes-in-lijn uit een E34 M5, ontwikkelden Budler en FullRace Engineering een volledig billet motorblok. De krukas en cilinderkop zijn origineel, de nokkenassen, drijfstangen en zuigers zijn speciaal gemaakt evenals de kleppen en veren. De zescilinder heeft een inhoud van 3.6-liter en wordt van extra lucht voorzien door een 98mm Precision ProMod turbocharger.

Coureur en bouwer, Marius Oosthuizen, vertelt in onderstaande video dat de motor bij 3.0 bar turbodruk een vermogen van 2.575 pk levert. Goed voor een kwart mijl-tijd van 6,51 sec bij 345 km/h.

Zet het volume van je speakers gerust even wat zachter, want deze zescilinder produceert een hels kabaal.

Video: Pro Mod Dragster met een E34 M5 zes-in-lijn

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

mercedes-amg-c63-s-coupe-tuning-lime-green-prior-design

Mercedes-AMG C63 S Coupe voorzien van Prior Design bodykit

De Goedkoopste Aston Martin in de U.S.

De goedkoopste Aston Martin in de U.S.