in

Deze raceauto doet 0-100 km/h in 0,9 seconden!

Nul tot honderd kilometer per uur is een klassieke acceleratietest die fabrikanten gebruiken om aan te geven hoe snel een auto is. De media gebruikt ze vervolgens om auto’s te vergelijken en wij, de liefhebbers, proberen dit uit bij het stoplicht.

De snelste straatauto ter wereld, de 1914 pk sterke Rimac Nevera, kan de 0-100 km/h sprint in ongeveer 1,7 seconden afronden. Dat is sneller dan een Formule 1-auto, maar niet sneller dan een kleine raceauto gebouwd door studenten van de ETH Universiteit in Zurich.

De groep studenten, verenigd onder de naam AMZ Racing, liet hun raceauto vanuit stilstand naar 100 km/h accelereren in 0.956 seconden. Daarmee verbrak het team het vorige record van 1,46 seconden.

Scott Mansell, geen familie van, sprak met Eloi Roset van AMZ Racing om precies te begrijpen hoe deze ambitieuze studenten een auto ontwikkelden die twee keer zo snel naar 100 kilometer per uur accelereert als een F1-auto. Een interessante video!

Video: Deze raceauto doet 0-100 km/h in 0,9 seconden!

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
380 pk RWD Honda Civic is een listig speeltje

380 pk RWD Honda Civic is een listig speeltje

1100 pk Lancer Evo X gaat bruut hard over Skradin Hillclimb

1100 pk Lancer Evo X gaat bruut hard over Skradin Hillclimb