in

Rimac Nevera vs Red Bull RB8 vs McMurtry Spéirling

Dit is de snelste line-up in de CarWow-geschiedenis! Er staat een 2012 Red Bull RB8, een Rimac Nevera en een McMurtry Spéirling klaar voor een geweldige serie dragraces!

Laten we eens kijken hoe deze geweldige machines zich verhouden. De Rimac is uitgerust met vier elektromotoren die maar liefst 1.914 pk en 2.360 Nm produceren. Hij heeft een batterijpakket van 120 kWh, dus hij is behoorlijk zwaar en weegt ongeveer 2.300 kg.

Dan is er de kleine McMurtry Spéirling. Deze single-seater EV is een stuk lichter dan de Rimac, met een gewicht van slechts 1.000 kg. Hij is uitgerust met twee elektromotoren die ongeveer 1.000 pk produceren, en heeft een ventilatorsysteem dat helpt om 2.000 kg downforce te genereren! De McMurtry heeft echter één nadeel: hij is beperkt tot een topsnelheid van slechts 240 km/h.

Tot slot is er nog de Red Bull Formule 1-auto, bestuurd door reservecoureur Liam Lawson. Hij rijdt in de kampioenswinnende RB8 van Sebastian Vettel, die is uitgerust met een 2,4-liter V8-motor die 800 pk produceert. Het is de lichtste auto met een gewicht van ongeveer 700 kg, en al het vermogen wordt naar de achterwielen gestuurd.

Zoals gebruikelijk wordt er geracet over een kwart mijl met stilstaande start, halve mijl met rollende start en tot slot wordt er nog een remtest uitgevoerd.

Video: Rimac Nevera vs Red Bull RB8 vs McMurtry Spéirling

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Skyline R34 GT-R Paint Job

Deze Nissan Skyline R34 GT-R heeft een 40K paint job

Deze Honda-bestuurder is een notoire bumperklever

Deze Honda-bestuurder is een notoire bumperklever