in

Deze Renault 5 GT Turbo tilt bij iedere bocht een wiel op

Voorwielaangedreven auto’s met stijve ophangingen en dikke anti-roll bars hebben soms voldoende stijfheid om het binnenste achterwiel op te tillen in een bocht. Deze Renault 5 GT Turbo is zo stijf gemaakt dat merendeel van het circuit op drie wielen wordt afgelegd.

De Renault 5 GT Turbo is eigendom van Maurizio Silvestri en de Franse hatchback is verbouwd door AP Motorsport. De kleine 1.4-liter turbomotor levert nu 300 pk bij 5.900 tpm, met 1.6 bar turbodruk, en 365 Nm koppel. Schakelen gaat niet meer via een traditionele H-bak maar middels een Sadev ST90 sequentiële versnellingsbak. Naast het verbeteren van de aandrijflijn is er gewerkt aan het zo licht mogelijk maken van de Renault, het resultaat is een rijklaar gewicht van 760 kg.

In de video hieronder zien we Maurizio en zijn Renault 5 in actie tijdens een time attack op Circuit Castelletto in Italië. De auto werd voorzien van 5 GoPro’s waardoor we de actie vanuit verschillende camerastandpunten kunnen volgen.

Video: Renault 5 GT Turbo

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Alpine A110 vs BMW M2 Competition

Alpine A110 vs BMW M2 Competition

HKS Suzuki Swift TRB-04 grijpt FF-record op Tsukuba

HKS Suzuki Swift TRB-04 grijpt FF-record op Tsukuba