in

Petrolicious – Renault 5 Turbo 2

Christophe Guerin is geboren in Le Mans, op een steenworp afstand van het legendarische circuit. Zijn vader werkte bij de Renault-fabriek in Le Mans en bracht zijn passie voor mechanica en sleutelen over op zijn zoon. Die doorliep na de middelbare school een technische opleiding, sleutelde voor lokale rally teams en leerde van de monteurs in de rallysport.

Toen Christophe 20 jaar was kreeg hij de kans een gloednieuwe Renault 5 Turbo te besturen, hij was op slag verliefd. Die ene ontmoeting met de kleine hot hatch leidde ertoe dat Christophe vastbesloten was om ooit een exemplaar te bezitten. Jaren later vroeg hij een vriend om een goed exemplaar voor hem te vinden; “Ik moet er één hebben,” zei hij, “zoek een ongerept exemplaar voor mij en zorg ervoor dat hij rood is.”

De rest van het verhaal moge duidelijk zijn, dit prachtige rode exemplaar staat nu voor zijn deur en Petrolicious ging bij hem op bezoek voor een korte reportage.

Video: Renault 5 Turbo 2

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Ferrari 458 GT3 crash Bottemanne

Deze Ferrari 458 GT3 wordt volledig afgeschreven

Porsche 991 GT3 RS & 911 GT3 met Innotech uitlaten

Porsche 991 GT3 RS & 991 GT3 met Innotech uitlaten