in

Deze Renault Twingo is sneller dan de meeste sportauto’s op de Ring

Een Renault Twingo is niet de meest voor de hand liggende keuze als je een circuitauto wilt bouwen, maar Yotah levert het bewijs dat met veel en hard werken (en geld) een hoop mogelijk is. Het bouwen en ontwikkelen van deze Twingo heeft twee jaar geduurd en afgelopen maandag had Yotah dan eindelijk een vrijwel lege Nordschleife tot zijn beschikking.

Yotah klokte met zijn Renault Twingo een tijd van 7:53 minuten, gemeten van Bridge to Gantry. Dat is sneller dan de meeste sportauto’s en sneller dan deze MX-5 die een 911 GT3 RS op zat te douwen. In de Twingo ligt een motorblok van een Clio RS Mk3, remmen van een Mégane RS Mk2 en Toyo R888 banden. Naast de upgrades moeten we zeggen dat Yotah ook wel aardig kan sturen, goedendag!

De volledige lijst met specificaties hebben we hieronder even geplakt:

Setup is :
Twingo RS 964kg / 204 hp
Drexler LSD / Avon ZZR 16″ semi slicks / OZ Ultraleggera 16″ wheels / Brembo calipers with AP Racing disks / Dixcel race pads / GAZ Gold 2-way shocks / Recaro pole Position bucket seats / Schroth 6 point harnesses / ACW Motorsports plastic windows / Clio V6 airbox / Clio 182 decat exhaust / Sybele Challenegr 6 complete custom ECU mapping

Video: Renault Twingo Nordschleife Lap

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

geweldige reflexen van busje

De bestuurder van dit busje heeft geweldige reflexen

Ferrari 488 spider review

Ferrari 488 Spider Review