in

Deze straatlegale raceauto moet wel sneller zijn dan de McLaren P1

Zoals jullie ongetwijfeld weten test Evo TV met enige regelmaat hypercars en supercars op het Anglesey Circuit. Het doel van deze video’s is om te bepalen hoe snel de auto in kwestie rond dit prachtige circuit kan gaan en om rondetijden van verschillende auto’s met elkaar te vergelijken.

Tot dusver was de McLaren P1 het rapst rond het Anglesey Circuit, gevolgd door de Porsche 918 Spyder en de Porsche 911 GT3 RS. De Radical RXC Turbo 500 die we vandaag zien is echter van een hele andere categorie. Ja het is een straatlegale auto en ja hij is wereldwijd goedgekeurd voor de openbare weg, maar iedereen weet dat dit een auto is bedoeld voor het circuit.

De LMP-stijl body is gemaakt van carbonfiber en rust op een buizenframe met geïntegreerde rolkooi. De body genereert een gigantische hoeveelheid downforce en drukt de Radical hard in zijn Intrax onderstel en op het wegdek. De in het midden geplaatste motor is afkomstig van Ford, een 3.5-liter V6 met twee turbo’s om precies te zijn welke 530 pk en 652 Nm koppel levert. Rijklaar weegt de Radical 1.100 kg en daardoor sprint de RXC Turbo in minder dan 3 seconden naar 100 kilometer per uur.

Zoals de titel al aangeeft, deze straatlegale raceauto moet wel sneller zijn dan de McLaren P1 toch?

Video: Radical RXC Turbo 500

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Megaklapper bij 300 km op Bathurst

Megaklapper bij 300 km/h op Bathurst

FIA WEC 2015 Fuji Highlights

FIA WEC 2015 – Porsche wint prachtige race in Fuji