in

Deze Subaru WRX Rallyauto heeft een Ferrari V8-motor

Subaru doet al sinds 2008 niet meer mee aan het World Rally Championship, maar de WRX STI wordt nog altijd door privéteams ingezet in regionale kampioenschappen. Een van de coureurs die gebruik maakt van een Subaru WRX is de Amerikaan Sam Albert en hij heeft de boxermotor vervangen voor Ferrari V8-motor.

De reden van deze swap heeft te maken met de regelgeving. Vanwege de snelle stages in Amerika wilde Sam over meer vermogen beschikken, maar dit wordt logischerwijs gereguleerd. Toen Sam door de reglementen spitte kwam hij erachter dat er geen vermogensrestricties zijn voor atmosferische motoren met een inhoud minder dan 4,5 liter. Dus kocht hij een 4,3-liter F136 IB V8-motor van een Ferrari California.

De achtcilinder produceert standaard 460 pk en 485 Nm koppel, maar met een andere inlaat en X-pipe uitlaatsysteem heeft Sam dat vermogen nog iets op weten te krikken. De Subaru WRX beschikt nog steeds over het AWD-systeem en de sequentiële versnellingsbak. Ondanks de dikke V8 in de neus is de gewichtsverdeling niet eens zo slechts, 57-43.

In de video hieronder zien we de eerste test van Sam in de Subaru WRX Rallyauto met Ferrari V8-motor. Doet ons een beetje denken aan een Subaru met BMW V10. Dat wordt een heerlijk gejank op de rallystages!

Video: Subaru WRX Rallyauto met Ferrari V8-motor

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De Motorsport Crashes van 2023 week 8

De Motorsport Crashes van 2023 week 8

Ferrari Purosangue

De nieuwe Ferrari Purosangue, de eerste Ferrari SUV ooit!