in

Dit is de snelste Subaru Forester ter wereld

De Subaru Forester is een compacte crossover SUV die voor het eerst werd geïntroduceerd in 1997. De Forester staat bekend om zijn All-Wheel Drive-systeem, betrouwbaarheid, ruime interieur, en kenmerkende boxermotor. Waar hij niet bekend om staat, is snelheid. Maar daar heeft Brown Performance verandering in gebracht.

De Forester van Brown Performance is uitgerust met een volledig herbouwde STI boxermotor, voorzien van een Precision Turbocharger die opereert bij 3,2 bar. De versnellingsbak is eveneens afkomstig van een STI en het achterste diff is van een Nissan 370Z, beide aangepast om ongeveer 1.000 pk te verwerken.

Het interieur is grotendeels standaard gebleven, met uitzondering van de voorstoelen die zijn vervangen door Sparco-kuipstoelen, zespuntgordels en de toevoeging van een rolkooi. Rijklaar weegt deze Subaru Forester ongeveer 1.739 kg.

De SUV beschikt nog steeds over een kenteken en is dus straatlegaal, maar hij voelt zich vooral thuis op de dragstrip met vier Hoosier slicks gemonteerd. Zoals we in onderstaande video zien vlamt de Subaru Forester in 9,38 sec over de kwart mijl en haalt daarop een snelheid van 251 km/h. Dat maakt deze Subaru Forester tot de snelste ter wereld!

Video: Dit is de snelste Subaru Forester ter wereld

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
BMW M3 Drift rondje om NYPD

BMW M3 gaat aso in NYC en drift rondjes om politie

Lamborghini Urus gepakt met 60 km:h te hard op de A28

Lamborghini Urus gepakt met 60 km/h te hard op de A28