in

Deze Supercharged V8 Mini is gebouwd voor burnouts

Hoewel deze Austin Mini technisch gezien op straat zou kunnen rijden, is dat niet de bedoeling. Deze auto is namelijk gebouwd met maar één doel voor ogen; het opstoken van banden! Vandaar dat er achterop de enorme luchtinlaat van de supercharger staat; “You don’t have to drive this home. Send it!

In het het kleine motorcompartiment zit een 4,8-liter V8-motor gepropt met een enorme supercharger er bovenop. De LS-motor levert zo’n 600 pk en verstookt methanol. Met een gewicht van zo’n 650 kg is de pk-gewichtsverhouding geweldig, maar er is geen enkele vorm van tractie. Gelukkig hoeft dat ook niet, gewoon het gaspedaal naar beneden trappen en pas loslaten als de achterbanden geploft zijn of in brand staan.

De carrosserie is redelijk gehavend maar wel origineel. Daardoor zit Dario compleet opgevouwen op de bestuurdersstoel met het stuur tussen zijn knieën wat een hilarisch gezicht is!

De bekende fotograaf Larry Chen zocht deze bijzondere Austin Mini op en maakte onderstaande video.

Video: Supercharged V8 Mini Cooper

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nieuwe Porsche 911 RSR

Nieuwe Porsche 911 RSR is nog steeds atmosferisch

Jaguar XJ Klokje Rond

Klokje Rond – Jaguar XJ met 554.665 km