in

Deze Toyota Hilux heeft een 6.2-liter V8 van AMG

Een Toyota Hilux is haast onverwoestbaar, dat heeft Fernando Alonso nog maar eens gedemonstreerd toen hij in de Dakar Rally van een duin rolde met zijn Hilux. Na een korte check kon de Spanjaard gewoon verder racen.

Waar Alonso’s Hilux uitgerust is met een dikke vijf liter achtcilinder met bijna 400 pk, beschikt de krachtigste straatversie maar over 235 pk. Zuid-Afrikaan Quentin Boylan besloot dit ‘probleem’ aan te pakken door een van een C63 AMG geleende 6,2-liter V8-motor erin te swappen. Afhankelijk van de specificatie is de M156-motor goed voor ergens tussen de 475 en 525 pk.

De atmosferische V8 klinkt geweldig en is gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak, waardoor burnouts maken een koud kunstje is voor Quentin. Misschien was de onlangs opgeheven X-klasse Pickup wel een succes geworden als Mercedes er een AMG-motor in had gehangen. Dit lijkt ons een stuk leuker namelijk!

Video: Deze Toyota Hilux heeft een 6.2-liter V8 van AMG

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Deze Toyota Hilux heeft een 6.2-liter V8 van AMG

Reageer op deze video