in

Deze Toyota Hilux is build to drift

Deze driftauto heeft misschien het uiterlijk van een Toyota Hilux, maar uiterlijk kan misleidend zijn.

Nigel Petrie uit Australië begon ergens in 2010 aan deze project car en pas drie jaar later was zijn zelfgebouwde drift truck klaar. Wil je een uitgebreid verslag lezen over het tot stand komen van deze bijzondere driftauto, dan verwijzen we je graag naar Speedhunters. Wil je liever de korte versie en twee video’s zien, dan kun je gewoon verder scrollen.

De carrosserie van deze Hilux zit op een prachtig op maat gemaakt buizenchassis, zo mooi dat eigenlijk zonde is dat het verscholen zit onder de carrosserie. Voorin ligt Nissan’s SR20DET-motor, een 2.0-liter viercilinder turbomotor welke we normaal gesproken in de Silvia’s vinden. De 385 pk sterke motor vuurt zijn vermogen via een sequentiële versnellingsbak en een mechanisch limited slipdifferentieel op de achterwielen af.

In de hedendaagse drift scene is 385 pk nogal aan de lage kant, maar met een gewicht van slechts 900 kg is er ook niet enorm veel vermogen nodig om dwars te gaan en de Federal 595 RS-R 225 achterbanden te laten roken.

In de eerste video hieronder zie je de Hilux aan het werk als driftauto, in tweede video een time lapse van de losse onderdelen van deze machine.

Foto Credit: Brendan Dutton

Video: Deze Toyota Hilux is build to drift

Time Lapse Rebuild

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nico Rosberg toert door Monaco in zijn 1955 Mercedes 300SL

Nico Rosberg toert door Monaco in zijn 1955 Mercedes 300SL

FIA WEC 2018 - Spa-Francorchamps Highlights

FIA WEC 2018 – Spa-Francorchamps Highlights