in

Deze Toyota Supra heeft een Twin Turbo V12 & AWD!

De beroemde 2JZ-GTE uit de Mk4 Toyota Supra wordt in allerlei andere auto’s gehangen omdat het een beresterke motor is die naar viercijferige pk’s getuned kan worden. Maar een andere motor in een Mk4 monteren, dat gebeurt bijna nooit.

We hebben meer dan 100 Supra-video’s geplaatst op deze site, maar slechts een handvol Mk4’s daarvan heeft een andere motor. Zo is er deze V10 Supra, de bekende Top Secret V12 Supra en deze Twin Turbo V12 Supra. Ja, we hebben deze auto al eens eerder laten zien, in 2017, maar nu is deze unieke Toyota ook nog uitgerust met de all-wheel-drive aandrijflijn van een R34 Nissan Skyline GT-R!

De 1GZ V12-motor is afkomstig uit een Toyota Century-limousine en daarna uitgerust met twee turbochargers. De motorruimte ziet er prachtig uit en het is duidelijk dat er ontzettend veel tijd en geld in deze Supra is gestopt. Maar levert hij ook meer vermogen dan een beetje getunede 2JZ?

Nee, in deze video werd er 946 pk gemeten aan de achterwielen met 95-octaan brandstof in de tank. Mike van Speed Force Racing wil de volgende keer nog testen met E85 brandstof en hogere turbodruk om te zien wat de limiet is. Hopelijk krijgen we dan te zien waar deze Toyota echt toe in staat is.

Oh, en mocht je het je afvragen. De aandrijving op de voorwielen was uitgeschakeld voor de dynometing. Maar de auto is echt AWD!

Video: Deze Toyota Supra heeft een Twin Turbo V12 & AWD

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mercedes F1 2022 Shakedown

Beelden van Mercedes-AMG W13 shakedown op Silverstone

Handgeschakelde BMW M5 V10

Rijtest van een handgeschakelde BMW M5 V10 Touring