in

Deze Trans Am is 2.13 meter breed en heeft 700 pk

We hebben al een aantal ontzettend gave machines gezien in de Build Biology-serie van Hoonigan en deze 1970 Pontiac Firebird Trans Am is letterlijk een van de dikste auto’s die ooit op bezoek is geweest.

Riley Stair bouwde de Trans Am voor de SEMA show in Las Vegas en zegt dat het grootste deel van de auto nu een buizenframe heeft. Wat direct opvalt is hoe ontzettend breed deze Trans Am is, volgens Riley is de Pontiac  zowel voor als achter maar liefst 2.13 meter breed! Hij ziet er onnoemelijk gaaf uit en de Trans Am staat op Panasport-wielen met rondom 300 mm brede Hoosier banden.

Voorin ligt een atmosferische LSX V8 met een cilinderinhoud van 6,5-liter, gebouwd door het in Californië gevestigde Motor Machine. Het motorblok heeft vanbinnen een heleboel upgrades gekregen waardoor er 700 pk op de achterwielen geleverd wordt met een redline van 10.000 tpm. Doordat de motor zo ver mogelijk naar achteren is geplaatst had Riley geen ruimte om de ​​uitlaat onder de auto door te laten lopen. De uitlaatgassen worden dus via sidepipes naar buiten geblazen. Wat een monsterlijke Trans Am!

Video: Build Biology – Trans Am

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Kean Suspensions Ferrari 308 GTB

Kean Suspensions Ferrari 308 GTB

Deze Opel Kadett City draait 12.000 tpm

Deze Opel Kadett City draait 12.000 tpm