in

Deze Twin Turbo V8 Mercedes 190E is een ode aan DTM

De late jaren ’80 en vroege jaren ’90 waren behoren tot de Golden Years of DTM in Duitsland. Nog steeds spreken de auto’s die toen raceten in de serie veel autosportliefhebbers aan. Dat blijkt wel uit het feit dat we vorige week nog een compleet verbouwde BMW E30 V8 zagen.

Tim Lajambe van Filthy Fab was zo’n DTM-liefhebber en hij besloot de ultieme Mercedes-Benz 190E tribute te bouwen. In eerste instantie wilde hij een 190E Evo gebruiken, maar gezien de waarde van dit zeldzame model besloot hij toch maar een gewoon exemplaar te gebruiken.

Door de jaren heen verzamelde Tim verschillende onderdelen voor de tribute car die hij in zijn hoofd aan het bouwen was. Vanaf het moment dat er gereedschap aan te pas kwam, duurde het slechts 7 weken om deze creatie te bouwen! Onder de kap ligt geen 2.5 viercilinder, maar een V8 met twee Precision Turbochargers die uiteindelijk 1.000 pk moet leveren.

Fotograaf Larry Chen zocht Tim op tijdens SEMA voor een interview en een fotoshoot met de auto. Alle details komen in onderstaande video aan bod en hoewel er in dit soort video’s weinig actiebeelden zijn, is horen hoe de auto tot stand kwam minstens zo interessant.

Video: Twin Turbo V8 Mercedes 190E is een ode aan DTM

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Vector W8

Doug DeMuro neemt een Vector W8 onder de loep

Waarom werken deze sneeuwkettingen niet.

Waarom werken deze sneeuwkettingen niet?