in

LTO BMW E30 V8 heeft een 8-to-1 spruitstuk

In dit digitale tijdperk worden steeds meer auto’s en bodykits als render ontworpen. Een van de meest bekende designers is Khyzyl Saleem. In 2017 besloot Khyzyl een bedrijf te starten met als doel zijn digitale renders tot leven te wekken. Live To Offend was geboren en vorig jaar onthulde men hun eerste bodykit op SEMA voor de BMW E30.

Dat dit model in de smaak valt blijkt wel uit het feit dat ook de tweede bodykit van LTO ontworpen is voor de BMW E30. Rebellion Forge Racing heeft de auto uiteindelijk tot leven gewekt en dat omvatte niet alleen het monteren van de bodykit.

Wat direct in het oog springt is de spoorbreedte van de BMW, die is voor met 15 cm toegenomen en achter zelfs met 20 cm verbreed. Zodra de motorkap opent zien we een 6.0-liter achtcilinder van General Motors met een 8-to-1 spruitstuk. Het motorblok en het spruitstuk nemen zoveel ruimte in beslag dat de hele cabine naar achteren verplaatst moest worden. De cabine is vrij basic, alleen het broodnodige is aanwezig zoals een echte raceauto betaamt.

Er zitten zo ontzettend veel unieke aspecten aan deze project car dat Larry Chen van Hoonigan de bouwers opzocht voor een uitgebreide inspectie van deze BMW E30. Check de video hieronder.

Video: LTO BMW E30 V8 heeft een 8-to-1 spruitstuk

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nico Hulkenberg over zijn laatste race en carrière in F1

Nico Hülkenberg over zijn laatste race en carrière in F1

Audi RS4 speelt met politie

Audi RS4 speelt met politie