in

Deze Twin Turbo V8-motor levert 1.817 pk

Hennessey heeft de eerste vermogenscijfers bekendgemaakt van de twin-turbo V8-motor, genaamd “Fury”, die de nieuwe Venom F5 hypercar zal aandrijven. De monsterlijke achtcilinder van General Motors is opgevoerd tot 1.817 pk en 1.619 Nm koppel. De redline ligt op 8.200 tpm.

De 6,6-liter V8-motor is gebaseerd op de bekende LS-motoren, maar maakt gebruik van op maat gemaakte lichtgewicht componenten. Denk hierbij aan een stalen krukas, gesmede aluminium zuigers, drijfstangen en een speciaal gesmeed stalen motorblok met verhoogde cilinderwand en dikte.

Het turbosysteem bestaat uit een paar Precision-turbo’s met 3D-geprinte titanium compressorbehuizingen. De motor krijgt ook een uniek inlaatspruitstuk om de inlaatluchttemperatuur die uit de turbo’s komt te verlagen voordat deze de verbrandingskamer ingaat.

The F5 engine has a very broad power band with over 1,000 lb-ft of torque available from 2,000 to 8,000 rpm. Give it the full throttle and it’s the most furious engine that we have ever built. Thus, we gave our F5 engine a special name: Fury.”

Het doel van de Amerikaanse tuner is om een hypercar te ontwikkelen die lichter, krachtiger en sneller is dan de Chiron Super Sport 300+.

Video: Deze Twin Turbo V8-motor levert 1.817 pk

Deze Twin Turbo V8-motor levert 1.817 pk

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *