in

Deze Volkswagen Kever heeft een 380 pk Subaru-motor

Volkswagen-liefhebber Adonis heeft tien jaar lang aan deze Kever gewerkt om hem te verbouwen tot een potente dragracer. De Zuid-Afrikaan had eerder al een Kever uit 1965 en besloot een snellere versie te bouwen naar een voorbeeld dat hij 10 jaar eerder op internet was tegengekomen.

Na een aantal gesprekken met verschillende tuners besloot hij een zogenaamde Super Beetle te kopen. Deze hebben een iets langer chassis en een bollere neus. Adonis koos er toen voor om een Subaru EJ20-motor met turbocompressor in zijn Kever te plaatsen. In combinatie met nieuwe injectoren, een aangepast inlaat en uitlaatsysteem levert de boxermotor nu 380 pk.

Het interieur werd voorzien van prachtige lederen kuipstoelen, een sportstuur en een rolkooi die in dezelfde kleur is gespoten als de rode BBS-velgen. Ook het exterieur is flink onder handen genomen, waarbij de enorme achtervleugel natuurlijk direct in het oog springt.

Welke tijden deze Kever op de kwart mijl klokt wordt helaas niet vermeld, maar wij vinden het een zeer geslaagd project!

Video: Volkswagen Kever met Subaru-motor

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mitsubishi Colt komt lekker de bocht om

Mitsubishi Colt komt lekker de bocht om

De goedkoopste Hummer H2

De goedkoopste Hummer H2 in de U.S.