in

Deze Volvo 740 heeft een zwaar leven als driftauto

Het leven van een beater als driftauto is zwaar. Een beater is tenslotte een auto voor erbij die je ongegeneerd kunt aftrappen, die hebben geen bash bars om de carrosserie te beschermen of verbrede wielkasten voor de extra stuuruitslag. Wat ze wel hebben is een compleet vernielde carrosserie, weinig vermogen en waarschijnlijk een bestuurder met een dikke grijns op zijn gezicht.

Roads Untraveled ging op bezoek bij Koltan, die 3 jaar geleden zijn Volvo 940 Turbo liet zien aan ons. Nu heeft Koltan een 1990 Volvo 740, gekocht voor 700 dollar en bedoeld voor Grassroots Drifting (track days voor drifters). Na aanschaf werd het interieur verwijderd, het diff vastgelast en de stuurinrichting aangepast voor een grote stuurhoek.

De 2.3-liter viercilinder werd aangepast met een andere krukas, spruitstuk, cilinderkop, injectoren en een bewerkte inlaat. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat de Volvo nu 171 pk heeft op de achterwielen, rond de 210 pk aan de krukas. Nog altijd niet bijzonder veel, maar genoeg om de achterbanden goed te laten roken.

In totaal was Koltan 1.500 dollar kwijt voor zijn driftauto en dan maakt een deukje meer of minder ook niet uit. Raggen met dat hok!

Video: Volvo 740 driftauto

Deze Volvo 740 heeft een zwaar leven als driftauto

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.