in

Deze Volvo 740 heeft een zwaar leven als driftauto

Het leven van een beater als driftauto is zwaar. Een beater is tenslotte een auto voor erbij die je ongegeneerd kunt aftrappen, die hebben geen bash bars om de carrosserie te beschermen of verbrede wielkasten voor de extra stuuruitslag. Wat ze wel hebben is een compleet vernielde carrosserie, weinig vermogen en waarschijnlijk een bestuurder met een dikke grijns op zijn gezicht.

Roads Untraveled ging op bezoek bij Koltan, die 3 jaar geleden zijn Volvo 940 Turbo liet zien aan ons. Nu heeft Koltan een 1990 Volvo 740, gekocht voor 700 dollar en bedoeld voor Grassroots Drifting (track days voor drifters). Na aanschaf werd het interieur verwijderd, het diff vastgelast en de stuurinrichting aangepast voor een grote stuurhoek.

De 2.3-liter viercilinder werd aangepast met een andere krukas, spruitstuk, cilinderkop, injectoren en een bewerkte inlaat. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat de Volvo nu 171 pk heeft op de achterwielen, rond de 210 pk aan de krukas. Nog altijd niet bijzonder veel, maar genoeg om de achterbanden goed te laten roken.

In totaal was Koltan 1.500 dollar kwijt voor zijn driftauto en dan maakt een deukje meer of minder ook niet uit. Raggen met dat hok!

Video: Volvo 740 driftauto

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Klokje Rond - Volvo V40 met 430.000 km

Klokje Rond – Volvo V40 met 430.000 km op de teller

Huracán Performante vs 911 GT2 RS op de nordschleife

Huracán Performante en 911 GT2 RS gaan bumper aan bumper over de ‘Ring