in

Deze VW Golf R32 Turbo heeft 500 pk op de voorwielen

Een van de nieuwe machines in dit late begin van het Hillclimb-seizoen, is de Volkswagen Golf Mk4 R32 van Ante Alduk. De R32 wordt aangedreven door de iconische 3.2-liter VR6-motor, die is voorzien van een turbocharger waardoor het vermogen is toegenomen tot 500 pk.

Normaal gesproken is de Golf R32 uitgerust met vierwielaandrijving, maar Ante Alduk heeft dit verrassend genoeg aangepast naar FWD. “Ante converted it to FWD because of the gearbox, since desired output is much higher than 500 horsepower. Because it’s FWD, it’s also much lighter.”

Een opvallende conversie, helemaal omdat met zoveel vermogen op de voorwielen tractie de beperkende factor wordt. Het gewicht van deze Golf R32 is teruggebracht tot rond de 850 kg en Ante wil nog meer vermogen uit de zescilinder halen! Dit is een Hillclimb-machine die we zeker in de gaten zullen houden.

Video: VW Golf R32 Turbo

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Idiote inhaalactie Mercedes Vito

Idiote inhaalactie Mercedes bestelbus gaat maar net goed

Wat is de beste straatlegale band voor een trackday

Wat is de beste straatlegale band voor een track day?