in

Klokje Rond – Golf R32 met 332.185 km op de teller

Hete hatchbacks met een hoge kilometerstand zien we zelden in Klokje Rond. Enige tijd geleden stond er een Focus RS met dik 3 ton op de brug en nu is het de beurt aan een Volkswagen Golf R32 met een vergelijkbare kilometerstand: 332.185.

Toen de Golf R32 op de markt kwam was het Volkswagens eerste “R-model”. De R32 maakte gebruik van een heerlijk klinkende, atmosferische 3,2-liter VR6-motor met 241 pk en 320 Nm-koppel. Standaard geleverd met 4Motion vierwielaandrijving en een handgeschakelde zesversnellingsbak.

Jean Paul mag dan de tiende eigenaar zijn van deze Golf R32, geen enkele eigenaar had de hatchback zo lang in bezit als hij. In vier jaar tijd heeft Jean Paul redelijk wat geld besteed aan zijn R32 om de auto in nette staat te houden. Het resultaat mag er zijn! Vanbuiten zou je echt niet denken dat deze 16 jaar oude Golf ruim 3 ton op de teller heeft staan. Eens zien of de techniek onderhuids net zo fris is.

Video: Golf R32 met 332.185 km op de teller

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video