in

Dit is de 100e Singer 911

Bijna 10 jaar na de oprichting van Singer Vehicle Design, heeft het bedrijf uit Californië zijn 100e Porsche 911-restauratie voltooid.

Elke creatie van Singer wordt gebouwd naar de specifieke eisen van de klant, maar het moet een 964 zijn gebouwd tussen 1989-94. Steve Davis, hoofd klantrelaties bij Singer Vehicle Design, hielp Thomas Trissl zijn ultieme 911 samen te stellen waarna er twee jaar aan deze auto werd gewerkt.

De Singer 911 van Trissl wordt aangedreven door een 4,0-liter boxermotor die veel onderdelen gebruikt die specifiek zijn ontwikkeld voor Singer, waaronder de cilinderkoppen, zuigers, drijfstangen en krukas. Door deze aanpassingen levert de atmosferische zescilinder 390 pk. Hoewel deze 964 voornamelijk op straat gebruikt zal worden, koos Trissl voor Ohlins-ophanging die speciaal voor Singer werd ontwikkeld.

De carbon fiber carrosserie is gespoten in Lunar Silver metallic en het interieur en de kofferbak zijn bekleed in paars leer. Ik vind het persoonlijk niet de mooiste Singer 911 die het bedrijf heeft samengesteld, maar het is Trissl’s droomauto. Die is overigens van plan om de auto te gebruiken voor woon-werkverkeer.

De 100e Singer 911 werd even uitgeleend aan Jay Leno en samen met Director of Client Relations, Tim Gregorio, neemt hij de klassieker onder de loep.

Video: Dit is de 100e Singer 911

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Land Rover Discovery TD5

Klokje Rond – Land Rover Discovery TD5 met 427.857 km

BMW M4 GT4 Crash VLN 8

BMW M4 GT4 over de kop en vat vlam tijdens VLN 8