in

Dit is de 2023 Alfa Romeo C43 F1

Alfa Romeo heeft het doek getrokken van hun nieuwste Formule 1-auto, de C43. De Italiaanse fabrikant, opererend vanuit de Sauber-fabriek in Zürich, heeft gekozen voor een geheel nieuwe livery met nieuwe partner Stake op de sidepods.

Voor Alfa Romeo wordt 2023 het laatste jaar dat de autofabrikant titelsponsor is van het Sauber F1 team, volgend jaar zal deze rol overgenomen worden door Audi. Valtteri Bottas en Guanyu Zhou zullen ook dit seizoen de Alfa weer besturen, met Theo Pourchaire als reservecoureur.

Vorig seizoen begon Alfa Romeo sterk aan het seizoen met zeven races op rij in de punten, maar het team kon de ontwikkeling van de overige teams niet bijbenen en zakte in de tweede helft van het seizoen steeds verder weg. De zesde plek in het constructeurskampioenschap was uiteindelijk vooral te danken aan de sterke start van het seizoen.

Zoals gebruikelijk is dit nog niet de definitieve C43, want men wil de concurrentie niet wijzer maken dan nodig. In Bahrein zien we pas de echte auto, tijdens de tesdagen van 23-25 februari.

Video: Dit is de 2023 Alfa Romeo C43 F1

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Verlaten sportwagens in de radioactieve zone van Fukushima

Verlaten auto’s in de radioactieve zone van Fukushima

Charles Leclerc trapt Ferrari F2003GA V10 over Yas Marina Circuit

Charles Leclerc trapt Ferrari F2003-GA V10 over Yas Marina Circuit