in

Dit is de allereerste Rolls Royce 6×6 Phantom

Normaliter zien we Pickup trucks verbouwd worden tot 6×6’s, maar Danton Arts Kustoms heeft dit trucje toegepast op een 2005 Rolls Royce Phantom. Dominika “Domi” Sofroniciova van Supercar Blondie nam een kijkje bij deze monsterlijke creatie.

De 6×6 Phantom staat in Dubai, heeft Luxemburgse platen en is gebouwd door Fransman Alexandre Danton. Hij zaagde het achterste gedeelte van de Phantom eraf, vlak na de achterdeuren, verlengde het geheel en voegde de achteras van een BMW 7-serie toe. Naast een extra achteras werd de Phantom ook flink verbreed waardoor deze Rolls Royce nu maar liefst 2.3 meter breed is en 6.3 meter lang.

Aan de binnenkant behoudt de Rolls Royce zijn standaard minimalistische interieur. Niettemin is het interieur nu bekleed met oranje leer, terwijl het stuur is voorzien van krokodillenleer en de middenconsole voorzien is van slangenleer.

Onder de motorkap ligt de standaard 6,7-liter twin turbo V12-motor met 460 pk. Dat moet voldoende zijn om dit gevaarte voort te slepen, maar wat extra pk’s zou wel bij het uiterlijk passen. Hoewel de Phanton klaar lijkt voor wat off-road actie, zijn we er niet 100% zeker van dat alle vier de 24-inch wielen aan de achterkant ook aangedreven worden..

Video: Dit is de allereerste Rolls Royce 6×6 Phantom

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche 963 LMDh maakt debuut tijdens Goodwood FOS

Porsche 963 LMDh maakt debuut tijdens Goodwood FOS

Ferrari 246S Dino over Goodwood Hillclimb gesmeten

Ferrari 246 S Dino over Goodwood Hillclimb gesmeten