in

Dit is de allereerste Rolls Royce 6×6 Phantom

Normaliter zien we Pickup trucks verbouwd worden tot 6×6’s, maar Danton Arts Kustoms heeft dit trucje toegepast op een 2005 Rolls Royce Phantom. Dominika “Domi” Sofroniciova van Supercar Blondie nam een kijkje bij deze monsterlijke creatie.

De 6×6 Phantom staat in Dubai, heeft Luxemburgse platen en is gebouwd door Fransman Alexandre Danton. Hij zaagde het achterste gedeelte van de Phantom eraf, vlak na de achterdeuren, verlengde het geheel en voegde de achteras van een BMW 7-serie toe. Naast een extra achteras werd de Phantom ook flink verbreed waardoor deze Rolls Royce nu maar liefst 2.3 meter breed is en 6.3 meter lang.

Aan de binnenkant behoudt de Rolls Royce zijn standaard minimalistische interieur. Niettemin is het interieur nu bekleed met oranje leer, terwijl het stuur is voorzien van krokodillenleer en de middenconsole voorzien is van slangenleer.

Onder de motorkap ligt de standaard 6,7-liter twin turbo V12-motor met 460 pk. Dat moet voldoende zijn om dit gevaarte voort te slepen, maar wat extra pk’s zou wel bij het uiterlijk passen. Hoewel de Phanton klaar lijkt voor wat off-road actie, zijn we er niet 100% zeker van dat alle vier de 24-inch wielen aan de achterkant ook aangedreven worden..

Video: Dit is de allereerste Rolls Royce 6×6 Phantom

Dit is de allereerste Rolls Royce 6×6 Phantom

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *