in

Dit is de Aston Martin AMR22

Na Red Bull Racing was het vandaag de beurt aan Aston Martin om haar bolide voor 2022 te onthullen, de AMR22. In tegenstelling tot de ‘showauto’s die we tot nu toe gezien hebben lijkt de AMR22 veel meer op het echte werk.

De Aston Martin is gespoten in de welbekende groene kleur met een lime-gele streep over bepaalde delen van het bodywork. Oliegigant Aramco is de nieuwe titelsponsor en is prominent aanwezig op de AMR22. Ook Cognizant en Crypto.com zijn duidelijk te zien op de Formule 1-auto.

Sebastian Vettel en Lance Stroll zijn dit jaar wederom de Formule 1-coureurs van het team, met Nico Hulkenberg als reserverijder. Morgen organiseert het Britse team een filmdag op Silverstone, waar de AMR22 maximaal honderd kilometer zal rijden op speciale demobanden. Een teken dat de bolide van Aston Martin in ieder geval écht is.

Technisch directeur Andy Green geeft wel aan dat de raceauto in de komende maanden nog sterk zal evolueren, naarmate het team meer informatie vergadert over de prestaties van AMR22.

Video: Dit is de Aston Martin AMR22

Dit is de Aston Martin AMR22

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *