in

Dit is de dikste Porsche 993 Speedster van allemaal

Zoals jullie weten is de Porsche 993 Speedster een mythische auto, omdat hij officieel niet te koop was. Porsche bouwde slechts één exemplaar, voor niemand minder dan Ferdinand Alexander Porsche. Later zou Jerry Seinfeld zijn 993 cabrio nog naar de fabriek in Zuffenhausen sturen en een aanzienlijk bedrag betalen om zijn Porsche om te laten bouwen tot 993 Speedster. Dat zijn de enige twee ‘officiële’ exemplaren.

Er zijn echter verschillende conversies gebouwd, eerder zagen we al een rode 993 Speedster in een video van Petrolicious en nu willen we graag deze extreem dikke conversie van John Sarkisyan aan jullie voorstellen. Hij bouwde zijn eigen 993 Speedster op basis van een 993 Cabriolet, hiervoor moest hij onder ander een 993 Speedster-voorruit bij Porsche bestellen om zijn creatie af te maken. Vanwege de zeldzaamheid van het onderdeel, kostte de voorruit alleen al ongeveer $50.000.

Naast een conversie van 993 Cabrio naar 993 Speedster, heeft deze Porsche ook nog een widebody kit van Sunbrust Japan. Het interieur is geheel bekleed met cognac kleurig leder en de motor achterin is een waar kunststuk, met zes goudkleurige individual throttle bodies. De velgen zijn Fifteen52 Magnus Outlaws en de ophanging is van KW Suspensions met een hydraulische lift.

In onderstaande video praat John Sarkisyan je bij over zijn nieuwste build.

Video: De dikste Porsche 993 Speedster

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Sauber C9 Replica

Man bouwt straatlegale replica van Sauber C9

Het spectaculairste duel van de 24H Nürburgring 2019

Het spectaculairste duel van de 24H Nürburgring 2019