in

Dit is de nieuwe BMW M8 Gran Coupé

BMW heeft het doek getrokken van de M8 Gran Coupé, de vierdeurs uitvoering van de eerder geïntroduceerde M8.

Er komen twee varianten van deze sportieve doch praktische 8 serie, de M8 Gran Coupé en de M8 Gran Coupé Competition. Beide BMW’s maken gebruik van de bekende turbocharged 4.4-liter V8-motor. In de normale versie levert het blok 600 pk en 750 Nm koppel, in de Competition-uitvoering 25 pk extra.

De motor is verbonden met een achttraps M Steptronic-transmissie die vermogen stuurt naar alle vier de wielen. Echter, net als in de BMW M5 gaat het meeste vermogen naar de achterwielen en kan aandrijving op de voorwielen uitgeschakeld worden.

Met deze combinatie kan de M8 Gran Coupé in 3,3 seconden van 0-100 km/h accelereren. Indien uitgerust met het optionele M Driver’s Pakket bedraagt de topsnelheid 305 km/h. De Competition-uitvoering is 0,1 seconden sneller naar 100 km/h.

De BMW M8 Gran Coupe groeide 23 centimeter in lengte en weegt 95 kilo meer dan normale coupé, met een totaalgewicht van 2.055 kilo. Verder zien we op deze paarse kolos dezelfde bumpers, velgen en interieur als in de M8 Coupé.

Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt, maar we verwachten ergens rond de 220.000 euro. Vanaf april 2020 staat de nieuwe BMW bij de dealers.

Video: Dit is de nieuwe BMW M8 Gran Coupé

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Zie hoe een 1000 pk Toyota Supra B58-motor wordt gemonteerd

Zie hoe een 1000 pk Toyota Supra B58-motor wordt gemonteerd

Ford Mustang op zijn dak na meeting

Mustang op zijn dak na burnout bij meeting