in

Alles over de nieuwe BMW M8

De introductie van de BMW M8 heeft lange tijd op zich laten wachten. In 2017 liet BMW voor het eerst een prototype van de M8 zien tijdens de 24 uur van Nürburgring, om vervolgens de M8 GTE-raceauto klaar te stomen voor de 24 uur van Daytona in 2018. Daarna onthulde men op de Autosalon van Genève de BMW M8 Gran Coupe concept om eind 2018 de M850i te introduceren.

Nu, ruim twee jaar later, is de BMW M8 dan eindelijk definitief onthuld en vanaf de lancering zijn ook de Competition-versies leverbaar. Opvallend is dat M8 uitgerust is met dezelfde motor als in de M5, met exact dezelfde hoeveelheid vermogen. Dit houdt in dat de M8 voorzien is van een 4,4-liter V8 twin turbo met 600 pk en 750 Nm koppel. Net als in de M5 Competition levert het motorblok ook in de M8 Competition 625 pk.

In de krachtigste uitvoering heeft de M8 slechts 3,2 seconden nodig om 100 kilometer per uur te bereiken. In 10,8 seconden staat 200 km/h op de teller en met het M Driver’s-pakket wordt de topsnelheid van de M8 verhoogd tot 305 km/h. De cabrio is 125 kg zwaarder en heeft daardoor 0,1 seconde langer nodig naar 100 km/h.

Het vermogen gaat via een 8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic en M xDrive vierwielaandrijving naar alle wielen. Volgens BMW gaat de meeste aandrijfkracht naar de achterwielen en behoudt de M8 daardoor een sportief karakter. Er is tevens keuze uit drie rijmodi: 4WD, 4WD Sport en 2WD met achterwielaandrijving en DSC uitgeschakeld. Feest voor de echte Hoonigans onder jullie.

Eerder liet BMW al weten dat deze sportieve 8-serie een zogenaamde M-Setup knop krijgt. Hiermee kunnen bestuurders de motor, ophanging, besturing, remmen en het M xDrive-systeem aanpassen aan hun persoonlijke voorkeur. Bijvoorbeeld het drukgevoel in de pedalen, de agressiviteit van de motor, de stijfheid van het chassis, het kan allemaal naar wens van de bestuurder op elkaar afgestemd worden.

In onderstaande video van CarWow komen alle details van de nieuwe BMW M8 nog eens aan bod. Nederlandse prijzen zijn er nog niet, die zullen naar verwachting voor de marktintroductie in september bekendgemaakt worden.

Video: Alles over de nieuwe BMW M8

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari P80C op Monza

Ferrari P80/C gespot tijdens filmdag op Monza

Gyro-X

De Gyro-X is een auto met maar twee wielen