in

Hoor de nieuwe BMW M8 brullen

BMW verraste iedereen door tijdens het weekend van de 24 uur van Nürburgring een prototype van de aankomende M8 te onthullen, amper een dag nadat de 8-serie concept in Italië werd onthuld.

BMW heeft dus bevestigd dat er een M8 aan zit te komen, maar er zijn nog geen details vrijgegeven over wat er onder dat camoufleerde lichaam zit. Het is zeer waarschijnlijk dat de M8 uitgerust wordt met de bekende 4.4-liter twin turbo V8-motor die we kennen van de M5. In de nieuwe M5 levert deze motor 600 pk en in de M8 misschien nog wel meer. Wat er ook onder de kap ligt, het klinkt in ieder geval erg goed.

Het is voor het eerst dat BMW een M8 bouwt, van de vorige BMW 8-Serie (E31) werd weliswaar een prototype M8 gebouwd maar dat project werd voortijdig afgebroken. Hoewel dit exemplaar nog flink gecamoufleerd was springen de grote luchtinlaten, forse remmen en vier uitlaatpijpen direct in het oog.

De nieuwe BMW M8 vormt ook de basis voor een nieuwe raceauto: de BMW M8 GTE. Hiermee keert BMW Motorsport terug naar de 24 uur van Le Mans en in januari 2018 doet de M8 GTE al mee aan de 24 uur van Daytona.

Video: Hoor de BMW M8 brullen

  • Sander

    Racer in hart en nieren, kan de specs van supercars dromen.

Hoor de nieuwe BMW M8 brullen

Reageer op deze video