in

Zie hier de BMW 8-Serie Concept in beweging

BMW heeft de nieuwe 8-serie concept onthuld, voordat hij morgen zijn debuut maakt op Concorso d’Eleganza Villa d’Este. De 8-Serie Concept is een studiemodel dat vooruitblikt op het productiemodel welke volgend jaar op de markt zal komen.

De 8-serie concept is een stijlvolle tweedeurs coupé met een agressief voorkant, gekenmerkt door twee flinke ‘nieren’ als grille, een carbon fiber splitter, boos kijkende koplampen en veel luchtinlaten. Als we verder naar achteren gaan zien we een lange kap, vloeiend carrosserie en een sportieve daklijn. Achteraan zien we een koolstofvezel diffuser die wordt geflankeerd door hexagonale uitlaatpijpen en achterlichten die wel iets weg hebben van de BMW I8.

BMW 8-Serie Concept 2

Het getal 8 is bij BMW sinds jaar en dag het uithangbord van sportiviteit en exclusiviteit. De toekomstige
BMW 8 Serie Coupé zal bewijzen dat zeer dynamische rijeigenschappen en moderne luxe buitengewoon goed samengaan.” aldus Harald Krüger, voorzitter van de Raad van Bestuur. “Het is het volgende model waarmee we onze aanwezigheid in het luxe segment verder uitbouwen. Deze auto zal daarin de nieuwe maatstaf voor een coupé zetten.

Over aandrijflijnen en specificaties is nog met geen woord gerept, maar het zal vast geen V12-motor zijn zoals in de 850CSI.

Video: BMW 8-Serie Concept

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Audi-S2-Avant-is-een-10-sec-car

800 pk Audi S2 Avant is een 10 second car

1996-porsche-911-gt2-evo

Zeldzame Porsche 911 GT2 Evo verkocht voor €1.29 miljoen