in

Dit is de Renault R.S. 19

Renault heeft vandaag de R.S. 19 gepresenteerd, de Formule 1-bolide waarmee Daniel Ricciardo en Nico Hulkenberg komend seizoen gaan racen. De gepresenteerde raceauto was echter een chassis van 2018 voorzien van de nieuwe voor- en achtervleugel, de andere onderdelen waren nog niet gereed.

Volgens teambaas Cyril Abiteboul wordt het extreem krap om de Renault R.S. 19 gereed te hebben voor de eerste testdag in Barcelona, volgende week maandag. Het Franse team heeft in de winter lang doorgewerkt in de windtunnel, waardoor het mogelijk is dat niet alle onderdelen op tijd klaar zijn voor de eerste testdag.

Renault heeft, sinds het Lotus eind 2015 overnam, veel geïnvesteerd in de fabrieken in Enstone en Viry. Dit heeft zich absoluut uitbetaald, de afgelopen jaren steeg het Franse fabrieksteam namelijk van P9 in 2016, naar P6 in 2017 en P4 in 2018. In 2019 moet het gat naar de top 3 verder gedicht worden en is het doel podiums halen.

Nico Hülkenberg rijdt voor het derde opeenvolgende seizoen voor Renault. Daniel Ricciardo kwam over van Red Bull Racing en zal ongetwijfeld zijn opgedane kennis delen met de engineers van Renault, wat het team wellicht helpt in de jacht naar de top 3.

Video: Dit is de Renault R.S. 19

Interview Ricciardo

Interview Hulkenberg

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Max Verstappen blikt vooruit op Formule 1 2019

Max Verstappen blikt vooruit op Formule 1 2019

Audi-bestuurder doet de 'reverse of shame'

Audi-bestuurder doet de ‘reverse of shame’