in

Dit is de snelste Mitsubishi Lancer Evo in Hillclimb

De Mitsubishi Lancer Evo is nog altijd een populaire auto voor Hillclimb, en dan met name de zevende en achtste generaties. De Lancer Evolution VIII van de Zwitser Ronnie Bratschi was een van de meest dominante auto’s in de Europese E1-3000+ klasse van afgelopen jaar.

Met meer dan 700 pk uit zijn 2.3-liter 4G63-motor en een gewicht van iets meer dan 1000 kg, katapulteert deze Mitsubishi zich van bocht naar bocht. Hoewel de aerodynamica niet zo extreem is als de J-Spec Mitsubishi Lancer Evo 8 van Roger Schnellmann, wist Ronnie zijn rivaal in het Zwitserse Hillclimb Kampioenschap meestal te verslaan. Dat was althans het geval tot een zware crash in september, toen Ronnie meerdere malen over de kop ging met de Mitsubishi in de hillclimb van Gurnigel.

Sindsdien is het team van Ronnie bezig met de wederopbouw van de Lancer Evo 8, die voor 2020 wordt uitgerust met een nog krachtigere turbomotor. De drievoudige FIA ​​E1 Hillclimb Cup-winnaar wil strijden om de titel in het Europese Kampioenschap en hoopt met een verbeterde machine een gooi te kunnen doen naar de titel.

Hieronder zien we het duo in actie op de hillclimbs van Oberhallau, Osnabruck en Wolsfeld, die alle drie in 2019 met een overwinningen werden afgesloten.

Video: De snelste Mitsubishi Lancer Evo in Hillclimb

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Dit is de snelste Mitsubishi Lancer Evo in Hillclimb

Reageer op deze video