in

J-Spec Mitsubishi Lancer Evo 8 bij Oberhallau Hillclimb

Roger Schnellmann´s Mitsubishi Lancer Evo 8 heeft dit jaar een enorme transformatie ondergaan. Het Zwitserse J-Spec Performance heeft de raceauto een zeer extreme bodykit gegeven, geheel gericht op het produceren van zoveel mogelijk downforce.

De voorbumper is voorzien van een splitter die breder is dan de auto zelf en aan weerszijden van de intercooler zien we twee stevige dive planes. De 2.2-liter 4G63 onder de kap produceert nu 750 pk en om de vloer van de Mitsubishi geheel vlak te houden loopt de uitlaat nier naar de achterbumper maar steekt deze door de passagiersdeur naar buiten.

De achtervleugel van deze Lancer Evo 8 is helemaal fascinerend. Naast het feit dat deze bijzonder groot en breed is lopen de endplates helemaal door naar beneden waar ze vastzitten aan de diffuser. Laatstgenoemde heeft ook een stevig formaat en steekt zeker een halve meter achter de auto uit.

Met deze machine vecht Roger Schnellmann voor de titel in de klasse Best Touring Car in het zeer competitieve Zwitserse Hillclimb Championship. In deze video zien we Roger’s run op de Oberhallau Hillclimb, inclusief onboards.

Video: J-Spec Mitsubishi Lancer Evo 8 bij Oberhallau Hillclimb

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nieuwe BMW 3 Serie Sedan

Wat is er anders aan de nieuwe BMW 3 Serie?

Ferrari-488-Pista-Spider

Ferrari 488 Pista Spider Promo