in

Dit is de snelste straatlegale Supra op de kwart mijl

De Toyota Supra van Real Street Performance is gebouwd met maar één doel voor ogen; zo hard mogelijk gaan op de kwart mijl. Zoals de bedrijfsnaam van de tuner al verraad is de auto nog altijd straatlegaal, zo reed de Toyota onlangs een 1.600 kilometer lange road trip met Drag Week en sleepte vervolgens een weekendje jet-ski’s achter zich aan.

Dat deze Supra daadwerkelijk gebruikt wordt op de openbare weg moge duidelijk zijn, en het mooie is dat hij ook nog eens bloedsnel is op de dragstrip. De Real Street Performance Supra heeft een zwaar gemodificeerde, 1.800 pk sterke 2JZ-motor die is gekoppeld aan een M&M TH400 drietraps versnellingsbak. Deze transmissie is speciaal ontwikkeld voor dragracers en hoewel sommigen het jammer vinden dat de originele zesbak is vervangen, kun je het Real Street Performance niet kwalijk nemen dat ze met 1.800 pk toe waren aan een betere transmissie.

In de video zien we dat de Supra in 1,21 seconden naar 96 km/h accelereert en de kwart mijl in 6,91 seconden afgerond bij 320 km/h. Ter vergelijking, dat is maar 0,1 seconde langzamer dan de snelste Nissan GT-R ter wereld, terwijl het platform van de Toyota Supra maar liefst 23 jaar oud is. Waanzinnige prestatie!

Video: Snelste straatlegale Supra op de kwart mijl

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

WRC 2018 - Ogier grijpt zesde wereldtitel in Australië

WRC 2018 – Ogier grijpt zesde wereldtitel in Australië

Seat-Leon-Crash-Scheivlak

Seat Leon betrokken bij typische Scheivlak-crash