in

Dit is de snelste Toyota MR2 ter wereld op de kwart mijl

De Toyota MR2 is al jaren uit productie, maar de tweede generatie is nog altijd populair onder sportwagenliefhebbers. Een voorbeeld hiervan is deze jaren ’90 MR2 die getuned is naar 1.200 pk en sinds kort de snelste MR2 is op de kwart mijl.

Enigszins teleurstellend is het feit dat deze MR2 niet meer beschikt over de originele Toyota-motor. In plaats daarvan ligt er achterin een Honda K20-motor, een bewezen concept als het aankomt op enorme vermogens. De 2.0-liter viercilinder is gekoppeld aan een geavanceerde handgeschakelde versnellingsbak die het vermogen naar de met drag radials uitgeruste achterwielen stuurt.

Dankzij de Dragy App kunnen we zien dat deze Toyota MR2 nul tot zesennegentig klokt in 2,56 seconden, 0 tot 210 km/h in 5.89 seconden en uiteindelijk in 8,87 seconden de kwart mijl afrond bij 280 km/h.

That Racing Channel nam een kijkje bij deze MR2 waardoor we getuige van de snelste run ooit gereden door deze auto.

Video: snelste Toyota MR2 ter wereld op de kwart mijl

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Pontiac-bestuurder is lekker bezig

Pontiac-bestuurderhaalt allerlei stunts uit met zijn Grand Prix

Singer 911 Safari

De Singer ACS is de ultieme 911 Safari