in

Dit is het verhaal van een neuskegel op Max Verstappen’s RB14

Twee jaar geleden maakte Red Bull Racing een video over ophangingsbout RB12-FS-00663-02. In die video zagen we hoe een bout werd ontworpen en welke weg hij vervolgens aflegde als onderdeel van de RB12.

Dit is een soortgelijke video welke gaat over een beschadigde neuskegel op Max Verstappen’s RB14. We zien dat de neuskegel en voorvleugel na de race gedemonteerd worden en dat het beschadigde onderdeel naar de fabriek in Milton Keynes gestuurd wordt voor reparatie. Deze neuskegel is één van de 200 composiet-onderdelen welke tussen de Grand Prix’ door een onderhoudsbeurt krijgt.

De video geeft ons een mooi beeld van hoe het er achter de schermen aan toe gaat bij een Formule 1-team. De hoeveelheid werk die in het herstellen van een paar kleine beschadigingen gaat zitten is enorm. Nu begrijpen we een stuk beter waarom er jaarlijks honderden miljoenen gespendeerd worden door teams.

Video: Het verhaal van een neuskegel op de RB14

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Sébastien Loeb scheurt over het strand van Scheveningen

Sébastien Loeb scheurt over het strand van Scheveningen

Race to the City 2018

Race to the City 2018