in

Dit is het verschil tussen een Hypercar en een Supercar

We hebben het verschil tussen een hypercar en een supercar al eerder gedemonstreerd, maar het wordt in deze video nog eens pijnlijk duidelijk dat een supercar echt niets te zoeken heeft naast een hypercar.

Sommige mensen zeggen dat het grootste verschil tussen een hypercar en een supercar de prijs is, maar dat is zeker niet waar. Supercars hebben ergens tussen de 450 en 750 pk, dat is veel vermogen maar niet iets waar een hypercar moeite voor moet doen. Die beginnen pas bij 750 pk en dat vermogen kan oplopen tot 1.500 pk!

BHP Project toonde het verschil in klasse door de 1.340 pk sterke One:1 naast een 552 pk sterke Audi R8 GT  te zetten op een landingsbaan in de UK. Na een indrukwekkende start wordt de R8 al snel bijgehaald door de Koenigsegg, de manier waarop de hypercar vervolgens weg rijdt van de supercar is ongelooflijk. Niet dat de R8 langzaam is want die haalde een topsnelheid van 304 km/h, maar die Zweedse krachtpatser ging er toch iets sneller vandoor.

Video: Hypercar vs Supercar

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

world's greatest supercar drag race

World’s Greatest Supercar Drag Race 2015

Ford GT GT3

Ford GT Raceauto nadert zijn debuut