in

Dit is het verschil tussen een supercar en een hypercar

We kennen de specificaties van de meeste supercars en hypercars uit ons hoofd, dus we weten in theorie wat het verschil is. Maar er gaat natuurlijk niets boven een keiharde vergelijking op video!

In onderstaande video zien beelden van de ingebouwde dashcam van een Corvette Z06 die rondjes draait op het Circuit of the Americas. De nieuwe Z06 is een fantatische supercar, snel, krachtig en in Amerika relatief betaalbaar. De supercharged V8-motor levert 659 pk en 881 Nm koppel, meer dan genoeg om menig supercar achter zich te laten. Maar vergelijk je hem met een klasse hoger, de hypercars, dan stelt al dat vermogen ineens niets meer voor.

De Corvette Z06 in deze video wordt op een gegeven moment gepasseerd door een McLaren P1, jullie weten wel die hypercar met 916 pk. De P1 wordt in de bochten nog redelijk bijgehouden door de Z06, maar zodra de Britse hypercar eenmaal op gas kan verdwijnt hij razendsnel aan de horizon. Indrukwekkend om het verschil tussen een supercar en hypercar op deze manier te zien.

Video: Verschil tussen supercar en hypercar

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Minivan met 550 pk is leuk voor de kids en voor mama!

Minivan met 550 pk is leuk voor de kids en voor mama!

Daniel Ricciardo bezoekt de Targa Florio met Alfa Romeo T33

Daniel Ricciardo bezoekt de Targa Florio met Alfa Romeo T33