in

Dit is het verschil tussen handgeschakeld en Dual Clutch versnellingsbak

De McLaren 650S is onvoorstelbaar snel in een rechte lijn, zelfs auto’s met meer vermogen laat hij achter zich zoals we eerder al zagen bij een F12 Berlinetta en getunede 911 GT2.

In deze dragrace, met rollende start, neemt de McLaren het op tegen een Ford GT die dankzij een bezoekje aan Heffner Performance 700 pk levert dankzij de 5.4-liter V8 met Supercharger. Beide auto’s hebben een vergelijkbare pk-gewichtsverhouding maar met 10 jaar verschil in leeftijd is de McLaren uiteraard zwaar in het voordeel.

Met name de zeventraps ‘instantaneous shift dual-clutch versnellingsbak’ maakt een gigantisch verschil. De Ford GT maakt gebruik van een ouderwetse handbak en iedere keer als hij schakelt zie je hoe de McLaren 650 S wegloopt. De McLaren daarentegen lijkt niet eens snelheid te verliezen als hij schakelt!

Video: McLaren 650S vs Ford GT

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Formule Renault 2.0 Crash SIlverstone

Formule Renault 2.0 gaat airborne op Silverstone

Lightspeed Classic 911

Lightspeed Classic 911 in de haven van Rotterdam