in

Dit is ‘The King’, een unieke Pagani Huayra

Pagani bouwt met enige regelmaat unieke exemplaren van haar modellen, een voorbeeld hiervan is Lewis Hamilton’s Zonda 760 LH. ‘The King’ is ook zo’n one-off exemplaar, ditmaal van de Pagani Huayra en gebouwd voor een klant in de Verenigde Staten.

Het exterieur van de Huayra ‘The King’ wordt gekenmerkt door een overvloed aan ongespoten carbon fiber, als contrastvorming zijn een groot deel van de motorkap, de side skirts, zijspiegels, A en C-stijlen, alsmede het achterste gedeelte wit gespoten. Tot slot zijn ook de achterlicht units en onderdelen van de achterbumper en de diffuser wit gespoten.

Een andere unieke toevoeging is te zien aan de onderkant van de actieve aero flappen, die voorzien zijn van een donkerrode kroon met Horacio Pagani’s handtekening. Of er ook aan de turbomotor is gesleuteld is niet bekend, waarschijnlijk heeft dus nog dezelfde 6.0-liter twin turbo V12 met 720 pk. Een nieuw uitlaatsysteem voor de Huayra zou dan geen overbodige luxe zijn. Een uitgebreide fotoserie van The King zie je hier.

Video: The King’, een unieke Pagani Huayra

Dit is ‘The King’, een unieke Pagani Huayra

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *